Viitorul Ianca s-a reunit luni la baza sportivă Luceafărul, unde vor continua prima parte a pregătirilor de iarnă, până pe 6 februarie, la plecare în cantonamentul de la Târlungeni.

Viitorul Ianca a început pregătirile cu un nou cuplu de antrenori, Victor Olenic – Emmanuel Ndigwe, după despărțirea de antrenorul Laurențiu Ivan. 

La reunirea de aseară a lipsit Paul Ioan, învoit. Alți trei jucători sunt veniți în probe. Unul dintre aceștia este fundașul dreapta Daniel Orăsanu, 21 de ani, de la Victoria Traian, care a mai fost în probe la Ianca și în vara trecută. Un alt jucător venit în probe este Roberto Panaite, produs al celor de la LPS Galați, care a jucat în prima parte a sezonului la Sporting Liești. Al treilea jucător venit în probe este Cristi Tirian, în vârstă de 22 de ani, de la Măcin.

Ceilalți jucători din lotul celor de la Viitorul Ianca sunt: Alin Radu, Răzvan Băcanu, Ștefan Cazacu, Cosmin Chivu, Alexandru Colniceanu, Marius Coman, Rareș Cristea, Leonard Coteț, Marius Dima, Alexandru Dinu. Emmanuel Ndigwe, Laurențiu Iorga, Cristian Irimia, Cristian Mitrea, Victor Olenic, Cosmin Necoară, Adrian Postolea, Gabriel Preda și Mădălin Stroe.

Reamintim că Stănciulescu a fost împrumutat până în vară la Dacia Unirea Brăila, pentru a pune umărul la promovarea echipei fanion a județului în Liga a 2-a. Dragoș Mucuță a plecat la Sporting Liești. Nu au fost prezenți le reunire nici alți 5 jucători care au făcut parte din lot în primele 10 etape: Alexandru Cireașă, Bogdan Dumitru, Alexandru Buzatu, Georgel Pungă, Alin Ion, George Puia. 

Săptămâna aceasta jucătorii de la Viitorul Ianca se vor pregăti la baza Luceafărul, iar sâmbătă au programat un joc școală. Și în prima săptămână din februarie pregătirea va continua tot la Brăila, pentru ca sâmbătă, 6 februarie să joace un prim meci amical, cu Înainte Modelu, după care se va pleca în cantonament la Târlungeni. Cantonamentul se încheie pe 13 februarie, iar în această perioadă vor juca două amicale, pe 10 februarie cu SR Municipal Brașov și vor mai căuta o adversară pentru ultima zi de cantonament. Pe 20 februarie vor juca la Liești, pe 27 la Tunari, iar pe 6 martie cu CSM Rm. Sărat. 

După 10 etape, Viitorul Ianca se află pe locul 5, cu 4 victorii, 4 egaluri și două înfrângeri. Trei dintre remizele echipei din Ianca sunt cu ultimele 3 clasate în seria a II-a din Liga a 3-a.

Sursa: Realitatea de Braila