Viitorul Ianca și Metalul Buzău au remizat sâmbătă, 1-1 (0-0), pe stadionul din Plopu, în ultima partidă programată în acest an, a 15-a a sezonului regulat în Seria a 2-a a Ligii a 3-a.

meciul a fost unul echilibrat, cu o ușoară dominare a gazdelor, dar prima ocazie mare de gol a aparținut celor de la Metalul, în minutul 22, când Alin Iacob a pătruns în careu și a șutat de la 14 metri lateral dreapta, la colțul lung, dar mingea  atrecut puțin pe lângă poarta apărată de Mihai. În minutul 25 D. Popa a șutat cu stângul de la 22 de metri, dar portarul Popescu a reținut. În minutul 28 Tudorică a executat o lovitură liberă de la 18 metri, peste zid, dar și peste poartă. În minutul 32 Georgian Bălan a șutat puternic de la circa 30 de metri, dar mingea a lovit vinclul porții lui Mihai și a revenit în teren de unde jucătorii de la Ianca au degajat și la pauză scorul a rămas egal.

Viitorul Ianca a deschis scorul în minutul 48. Băliuță a pasat în careu și Coman a deviat pentru postolea, care din colțul careului de 6 metri a trimis pe lângă portarul Metalului, la colțul scurt, 1-0. metalul a alergat după egalare și au preluat inițiativa în meci, în timp ce Viitorul ianca a încercat să apere avantajul. În minutul 73 Zamfirescu a profitat de faptul că Mihai nu a reușit să rețină mingea și a șutat din 6 metri, dar peste poarta gazdelor. În minutul 90+1, Atomei a combinat cu Iacob și a șutat din 10 metri lateral dreapta, la colțul lung, restabilind egalitatea, după ce elevii lui Vali Stan au ratat o sumedenie de ocazii.

Metalul a încheiat, astfel, anul, cu 30 de puncte, pe locul 3, poziție de play-off la finalul sezonului regulat. Liga a 3-a se va relua pe 12 martie 2022, când se vor juca și ultimele trei etape din sezonul regulat. Buzoienii vor deschide anul cu un meci de care pe care, pe sintetic, cu CSM Focșani, vor merge apoi la Galați, pentru confruntarea cu Oțelul și vor reveni pe teren propriu pentru duelul cu CS Făurei. Viitorul Ianca a încheiat anul pe locul 7, cu 19 puncte și mai are de jucat în deplasare cu CSM Rm. Sărat, acasă cu Sporting Liești și în deplasare la Sportul Chiscani.

Viitorul Ianca: Mihai – Irimia, D. Popa, Necoară, Bădilaș – Cristea (min. 88 Gorgovan), M. Dima (min. 68 Șt. Sava), A. Crăciun, Postolea – Băluță (min. 75 L. Iorga), M. Coman. 

Metalul Buzău: R. Popescu – Ceaușu, Stănică, Păun, Zamfirescu, Tudorică, D. Stan, Ispir, Iacob, C. Petre, G. Bălan. A mai jucat Atomei.

Articolul precedentParohia ”Sf. Filofteia” din Brăila sprijină semenii nevoiaşi şi unităţile medicale
Articolul următorCampania 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor