Viitorul Ianca a câștigat cu 5-0 (2-0) meciul cu Sportul Chiscani, din etapa I a fazei naționale a Cupei României la fotbal. Meciul disputat pe stadionul ”Ștefan Vrăbioru” din Ianca a fost controlat aproape în totalitate de echipa gazdă.

Viitorul Ianca a jucat primul meci oficial din acest sezon și a reușit să treacă la pas de Sportul Chiscani, echipă retrogradată din Liga a 3-a, dar care mai are în lot mulți jucători care au evoluat în acest eșalon fotbalistic pentru echipa pregătită de George Pascu.

Prima mare ocazie de gol a aparținut oaspeților, în minutul 36, când Chihaia a șutat de două ori din mijlocul careului, dar portarul Mitrea a respins.

Această oportunitate a celor de la Chiscani i-a trezit pe jucătorii gazdelor. În minutul 38 Colniceanu a centrat de pe dreapta, în fața porții, iar Marius Dima a trimis din patru metri în poartă, 1-0. În minutul 40 Ndigwe a primit o minge la 25 de metri, a făcut câțiva pași spre careul oaspeților și a șutat de la 17 metri, la colțul lung, mărind avantajul gazdelor.

În minutul 56 Dima a primit o pasă în adâncime și a scăpat spre poarta apărată de Constandache, reușind să finalizeze de la 17 metri, în stânga portarului, 3-0.

Viitorul Ianca a mai avut câteva situații clare de a se desprinde pe tabela de marcaj, dar Mucuță, Colniceanu și Olenic au trimis în portarul celor de la Chsicani sau pe lângă poarta apărată de acesta.

În minutul 77 Crăciun a scăpat spre poarta oaspeților, a pătruns spre careu, în partea dreaptă, și a centrat la 8 metri pentru Ionuț Matei care a trimis de la 8 metri sub transversală, 4-0. În minutul 82 Andrei Crăciun scapă din nou pe contraatac și dă din nou dovadă de altruism pasând în stânga pentru Ionuț Matei, venit din spate, care înscrie pentru 5-0. În minutul 86 Crăciun putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, dar șutul său de la 20 de metri a fost scos de la vinclu de Constandache.

Viitorul Ianca: Mitrea – Colniceanu, Preda, Stănciulescu, Necoară (min. 82 Postolea) – Coteț, Olenic (min. 68 Crăciun), Dima, Cazan – Ndigwe – Mucuță (min. 64 Matei). Antrenor: Laurențiu Ivan

Sportul Chiscani: Constandache – L. Boariu, Dobrin, Pîrlog, Sima – I. Pană (min. 42 M. Iordache), Giol (min. 42 Pîrlițeanu), Chihaia, M. Enache – A. Radu, M. Barbu (min. 60 L. Chiriac). Antrenor: George Pascu

Etapa următoare a Cupei României este programată pe 14 august 2019.

Articolul precedentBrăila rămâne sub media pe țară la examenul de titularizare
Articolul următorConferinţa susţinută de Stephan Poen, Medic Foniatru, Doctor în Muzicologie