Vineri, 6 decembrie, de la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, elevii şi cadrele didactice care s-au remarcat prin premiile obţinute la competiţiile şcolare şi spotive naționale și internaționale vor primi premii în bani din partea Primăriei şi Consiliului Judeţean Brăila. În funcţie de rezultate, elevii vor primi între 1.600 lei şi 9.600 lei, iar profesorii coordonatori vor primi între 800 lei şi 4.800 lei pentru fieare elev. Elevii care au obținut media 10 la evaluarea națională vor primi câte 3000 lei, iar cadrele didactice vor primi câte 1000 lei pentru fiecare elev.

Elevii care s-au remarcat în anul şcolar 2018-2019 la competiţiile internaţionale şi naţionale, şcolare şi sportive, vor fi premiaţi vineri, 6 decembrie, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie.

În şedinţa ordinară din luna noiembrie au fost alocați 53.000 lei de Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean Brăila pentru a fi premiaţi elevii şi profesorii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureat,. Pentru premierea ”olimpicilor” și cadrelor didactice cu care s-au pregătit, CLM a acordat 136.000 lei, iar CJ Brăila a alocat 181.600 lei.

În şedinţa CJ în care s-a hotărât alocarea acestor sume consilierul PSD Mihail Chirsanov nu a participat la vot deoarece este profesorul coordonator al unor olimpici care au obţinut distincţii la limba rusă.

Valoarea premiilor este aceeaşi ca în anii trecuţi. În funcţie de rezultate, premiile care vor fi acordate sunt împărţite astfel:

– Olimpiade internaţionale. Premiu sau menţiune elevi – 9.600 lei, profesor – 4.800 lei;

– Olimpiade naţionale. Premiul I – elevi – 4.800 lei, profesor – 2.400 lei; Premiul II – elevi – 3.200 lei, profesor – 1.600 lei; premiul III – elevi – 1.600 lei, profesor – 800 lei.

– Evaluare naţioanală – elev – 3.000 lei, profesor – 1.000 lei.

În cadrul şedinţei ordinare de CLM din 28 noiembrie, consilierul PNL Adrian Tabarac l-a întrebat pe primarul Marian Dragomir dacă nu există o modalitate prin care pot fi premiaţi şi elevi care câştigă premii la competiţii internaţionale, dar care participă din partea unui club sportiv şi nu a şcolii. Dragomir i-a explicat consilierului că metodologia nu permite acest lucru, CLM putând premia doar olimpiadele şi concursurile  naţionale şi internaţionale desfăşurate sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, ceea ce nu este tocmai real, pentru că majoritatea sportivilor premiați au câștigat medalii la competiții organizate de federațiile de specialitate. Astfe, încă nu s-au găsit soluții pentru a fi premiați și sportivii de la judo sau kaiac-canoe, două sporturi olimpice, dar care sunt elevi la diferite unități școlare din Brăila, dar concurează pentru cluburi sportive și nu pentru școlile respective.