După vizita de lucru efectuată la Galați, ministrul Nelu Tătaru a ajuns la Spitalul Județean din Brăila, însoțit de prefectul Boboc.

Vizita la Brăila a urmat celei de la Galați, unde au fost găsite mai multe nereguli privind anchetele epidemiologice. Și la Brăila vizita a fost o surpriză, fiind neanunțată. Cu toate acestea, în postarea prefectului de pe o rețea de socializare, tonul este unul optimist, acesta punctând că „nu a dat note, nu a lăudat pe nimeni, dar a apreciat că la Brăila a găsit o Unitate de Primire Urgențe și o secție ATI pregătite pentru viitorii pacienți”. De asemenea, se pare că ministrul a făcut recomandări pentru a fi îmunătățită situația spitalului, însă aceste sugestii sunt omise în cele scrise de Cătălin Boboc.

Imagine

 

„Având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru continuă verificările la spitalele suport Covid-19 din țară, iar astăzi a ajuns și la Brăila.

A fost o vizită de lucru, neanunțată, pentru că domnul ministru Tătaru a dorit să vadă, personal, cum stau lucrurile în teren, nu doar în statistici.

Am mers împreună la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila, unde a dorit să vadă care este adresabilitatea și cum arată, în acest moment, dar și în secția Anestezie Terapie Intensivă a unității spitalicești.

A verificat situația din spital, a vorbit cu medicii despre problemele cu care se confruntă, despre echipamente, medicamente, dar și despre deficitul mare de specialiști din unitatea spitalicească.

Nu a dat note, nu a lăudat pe nimeni, dar a apreciat că la Brăila a găsit o Unitate de Primire Urgențe și o secție ATI pregătite pentru viitorii pacienți.

A lăsat loc și de mai bine și a propus și câteva soluții și recomandări în acest sens”.