Brăileni, civili și militari sau cadre în rezervă şi retragere, au participat, vineri, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, la festivităţile prilejuite de sărbătoarea Zilei Armatei Române. Manifestările s-au desfășurat pe Platoul din faţa Palatului Administrativ.

Fanfara militară a intonat Imnul României, în prezenţa militarilor şi a oficialităţilor locale, de la care a lipsit însă primarul Marian Dragomir. A urmat o slujbă de pomenire pentru eroii căzuţi pe câmpurile de luptă. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor format din cinci preoţi brăileni, în frunte cu preotul militar Leontin Cristian, de la biserica „Sfinţii Mucenici Brâncoveni”.

Cpt. Aurelian Stegaru a dat citire mesajului trimis de ministrul Apărării tuturor militarilor, de Ziua Armatei, mesaj care a făcut referire şi la cei 30 de eroi români căzuţi în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. De asemenea, au rostit alocuţiuni locţiitorul comandantului Ganizoanei Brăila, col. Sorin Călin, precum şi prefectul Brăilei, George Adrian Paladi.

În cadrul manifestărilor de vineri, mai mulţi militari au fost avansaţi în grad, iar cei care au obţinut rezultate deosebite la întrecerile sportive au primit premii şi au fost felicitaţi de către comandanţii Garnizoanei Brăila.

După defilarea trupelor militare, cu steagul de luptă al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” în frunte, militarii, oficialităţile locale, precum şi politicienii brăileni au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul slt. erou Ecaterina Teodoroiu din Piaţa Independenţei.

De remarcat că dintre partidele politice doar PSD și PNL au avut reprezentanți la aceste manifestări, celelalte partide fiind probabil mai preocupate de campania electorală decât de a aduce un omagiu eroilor neamului și a cinsti Armata Română.

Tehnica de luptă expusă în vecinătatea Palatului Administrativ, precum şi defilarea militarilor brăileni, în frunte cu ofiţerii şi subofiţerii Brigăzii 10 Geniu, au reprezentat, ca de fiecare dată, principala atracţie a zilei, mai ales pentru copii care au fost prezenți pe parcursul zilei în zona Parcării de lângă Colegiul Național Gh. M. Murgoci.

Articolul precedentDacia Unirea Brăila a rămas doar cu cea mai mare ratare a meciului cu Unirea Slobozia
Articolul următorUn brăilean decedat în Italia în urma unui accident rutier