Vineri, 21 iunie 2019, ora 11, la Centrul Social din Lacu Dulce, se desfășoară o nouă etapă a proiectului „Prin cultură, mai aproape de copiii din Lacu Dulce”.

 

Din partea Muzeului Brăilei „Carol I” participă dr. Brîndușa Ilie, muzeograf, secția „Etnografie”. Temele abordate vor fi: Drăgaica și Ziua Universală a Iei.

Pornind de la aceeași temă, secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” organizează luni, 24 iunie 2019, ora 11.30, la sediul din strada Polonă, nr. 14, o activitate cu tema Drăgaica – zâna cu parfum de miere. Activitatea este organizată în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, Reprezentanța Galați-Tecuci și este parte integrantă a proiectului „Interferente culturale interetnice”.

Programul cuprinde:

–         Întâlnire cu scriitoarea Cezarina Adamescu;

–         Dansuri populare susținute de ansamblul Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, coordonat de profesorul Neculai Ciurea.

Prezintă: Violeta Craiu, scriitor.

Moderator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

„Drăgaica” sau „Sânzienele” este un ritual agrar practicat în Moldova, Muntenia și Oltenia, în preajma solstițiului de vară, de obicei în data de 24 iunie, și are ca scop prosperitatea și protecția culturilor de cereale.

Articolul precedentPeste 30 de tone, de pește, confiscate! O rețea internațională cu rădăcini și în Brăila!
Articolul următorMinistrul Deneș în vizită la Brăila de Ziua Dunării