Joi, 25 mai, la Brăila, procesiunea dedicată eroilor patriei a început la ora 17:00, punctul de plecare constituindu-l biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.

Procesiunea s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale, din cel mai mare cimitir al municipiului Brăila, ocrotit spiritual tot de Sfinţii Împărtaţi Constantin şi Elena, unde a avut loc slujba de pomenire şi au fost susţinute alocuţiuni despre semnificaţia acestei zile.
La manifestarea închinată eroilor neamului a participat chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a însoţind mulţimea de tineri şi credincioşi, a oficiat slujba de pomenire alături de slujitorii de la parohiile din acest municipiu şi a adresat celor prezenţi cuvânt de folos duhovnicesc.

Procesiuni închinate eroilor neamului românesc la care au participat oficialităţi locale şi mulţi tineri au fost organizate şi la Însurăţei, Ianca şi Făurei.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentMiercuri are loc vernisajul lucrărilor participante în cadrul Concursului național de pictură şi grafică „Vespasian Lungu”, ediţia a XXVIII-a
Articolul următorZiua educației, culturii bulgare și alfabetului chirilic sărbătorită la Muzeul Brăilei Carol I