Ziua de 29 iulie este ziua dedicată Imnului Național al României, expresie a conștiinței naționale care se afirma în zilele revoluției pașoptiste. „Deșteaptă-te române” a fost intonat în cele mai importante evenimente istorice prin care a trecut România, întărind coeziunea poporului român în aspirațiile sale legate de identitate și libertate.

Începând cu ora 9.00, pe platoul din piața Independenței s-au desfășurat la Brăila manifestările dedicate Zilei Imnului Național al României.

După Ceremonialul militar, cu Semnalul Trompetului, marşul de întâmpinare, salutul Drapelului de Luptă, de la ora 9.05 a avut loc o slujbă de rugă și închinare pentru poporul român, oficiată de un preot militar sau civil, fără cântare. Prefectul județului Brăila George Adrian Palade a rostit alocuţiune dedicată acestei zile, apoi Muzica Militară și Corul Armonia au susținut un spectacol în fața celor prezenți.

Participanți la Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class și Muzica Militară a Garnizoanei Brăila au intonat Imnul Naţional al României (video), iar manifestările s-au încheiat cu Defilarea Gărzii de Onoare.

 

Articolul precedentVasile Varga, deputat PNL: ”Polițiștii au fost îndepărtați de la realitățile din teren și rupți de munca operativă”
Articolul următorAu curs amenzile la Poliția Locală! Curățenia orașului devine o prioritate!