Ziua Națională a fost sărbătorită anul acesta, la Brăila, fără public și fără tradiționala fasole cu cârnați. Pandemia de coronavirus le-a răpit brăilenilor bucuria de a se aduna în Piața Independenței pentru a asista la defilarea miliarilor, pentru a se ospăta cu tradiționalele porții de fasole cu cârnați și pentru a încinge o horă în fața scenei unde concertau artiștii de muzică populară.

În conformitate cu regulile pentru combaterea răspândirii virusului SARS – Cov2, momentul a fost marcat doar  printr-un scurt ceremonial militar religios, la care au asistat doar oficialitățile locale și care a început la ora 12.00, cu o slujbă religioasă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. A urmat un scurt discurs al subprefectului Simona Drăghincescu, apoi s-au depus coroane de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu. Totul a durat circa 20 de minute.

”Se întâmplă ca și în acest an Ziua Națională să ne găsească în campanie electorală.
Este firesc să existe polemici, controverse și dispute, mai ales într-o perioadă de competiție electorală, într-un context sanitar atât de complicat ca acum, dar cu toții facem parte din această națiune. Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români și vrem ce e mai bine pentru România.
Indiferent de care parte vă aflați la aceste alegeri, indiferent pe cine susțineți, indiferent dacă cei pe care îi sprijiniți și în care v-ați pus speranța vor câștiga sau nu competiția electorală, nu uitați că alegerile sunt pentru și despre România.
Nu există un mijloc mai bun de a aduna societatea decât în jurul unui ideal comun.
Sănătatea, onoarea, toleranţa, deschiderea, respectul sunt o parte dintre acei catalizatori ai energiilor creatoare ale tuturor cetăţenilor unei naţiuni, din interiorul şi din afara graniţelor, care fac posibilă construirea unei ţări puternice şi demne.
De fiecare dintre noi depinde succesul nostru în următorii ani” a spus subprefectul Simona Drăghincescu în discursul său.

Totuși, brăilenii se vor putea bucura de această zi specială după ora 16.40, când Primăria a aprins luminile de sărbători, singurul lucru care le va aminti brăilenilor că suntem în luna decembrie, o lună a sărbătorilor.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentRealitatea PLUS voi! Împreună aducem familiile aproape – trimite un mesaj de suflet pentru români
Articolul următor63 de noi infectări înregistrate la Brăila