Autoritățile brăilene vor marca pe 24 Ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române, însă fără public și tradiționala Horă a Unirii, din cauza pandemiei de coronavirus. Conform informațiilor transmise de autorități, instituțiile vor depune buchete de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la intersecția Bd. Al. I. Cuza cu Calea Călărașilor, la ora 11:00, însă fără public și fără evenimente artistice.

Din păcate, anul acesta manifestările vor fi limitate, având în vedere contextul epidemiologic și măsurile impuse de Guvern. Astfel că Ziua de 24 Ianuarie va fi sărbătorită fără defilări, fără hore sau alte momente artistice, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Prefectura Brăila este cea care se ocupă de organizarea evenimentului, iar subprefectul Vasilica Vîlcu a transmis o invitație către Primăria Brăila privind participarea la manifestările dedicate „Zilei Unirii Principatelor Române – 24 Ianuarie”, precizând că aceasta trebuie să asigure pavoazarea cu drapele tricolore și ale Uniunii Europene, a zonei de la Monumentul lui Al. I. Cuza.

Sursa: Realitatea de Braila