Update: Polițiștii brăileni au reacționat după aparația în spațiul public al imaginilor cu tinerii care jucat tenis cu piciorul.

Duminică seara, la ora 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică i-au depistat, pe strada Devei din municipiul Brăila, pe 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, toți din municipiul Brăila, în timp ce jucau tenis cu piciorul. Conform informațiilor furnizate de inspector de poliție Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila, aceștia au fost sancționați contravențional cu amenda, în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Un grup de zece tineri au încins un meci de tenis cu piciorul chiar în fața Cimitirului Municipal din cartierul brăilean Nedelcu Chercea.

Cel care i-au filmat pe tineri spune că echipajele de poliție sunt absente în zonă, motiv pentru care tinerii fac ce vor, aproape în fiecare zi.

Imaginile au fost postate în această seară pe rețelele de socializare. Conform ordonanței Militare nr.3/2020 sunt interzise activitățile sportive în grupuri mai mari de trei persoane.

”În fața la Cimitirul Municipal din Chercea. 10-15 baieți joacă tenis fără niciun stres! Unde e poliția ? .. o epidemie de covid lipsește în Brăila.. în rest le avem pe toate !!! Alo .. Poliția .. Armata!?”, este mesajul care a însoțit imaginile video.