O firmă din comuna Rîmnicelu, județul Brăila, a câștigat licitația pentru cele 1.344 ha de teren agricol scoase la concesionare la Gropeni- Stăncuța din județul Brăila, în fața libanezilor de la Maria Group, unul din cei mai mari jucători pe piața românească care administrează peste 40.000 hectare de teren agricol.

Pentru terenul din zona Gropeni-Stăncuța care s-a aflat în exploatarea societății Orezul Gropeni, au depus oferte cinci firme: Maria Group din Chirnogi, județul Călărași, Lta Mondial din județul Constanța, Ital Agro cu sediul în localitatea Foltești, județul Galați, Gropeni Real Estate din județul Brăila și Agroindustriala Râmnicelu, din județul Brăila, potrivit informațiilor communicate de ADS.

Firma din Rămnicelu  a fost declarată câștigătoare, deoarece a depus o ofertă de 2.438 de kilograme de grâu pe hectar, cea mai mare cantitate raportat la ceilalte patru societăți. Redevența minimă de la care s-a pornit a fost de 842 kilograme/an/hectar.

Durata concesiunii este de 20 de ani, iar contractul va fi semnat dacă în termen de zece zile nu va fi depusă nicio contestație. La cele 1.344 hectare de teren agricol, care este irigabil, se mai adaugă alte 277 ha de teren neagricol.

Agroindustriala Rîmnicelu este adminstrată de Irinel Ploscă, care deține și firma Chimagri, al cărei obiect de activitate este comerțul cu produse chimice (îngrășăminte chimice, produse pentru protecția plantelor) și semințe certificate (floarea-soarelui, porumb, orz, grâu, soia, rapiță, lucernă, sorg, mazăre), precum și producerea și procesarea semintelor certificate de cereale păioase, porumb și plante oleaginoase sau comerțul cu cereale.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentAdolescent de 13 ani dispărut de la domiciliu după o discuție telefonică avută cu tatăl său plecat în străinătate
Articolul următorAccident pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila