Peste 25.000 de persoane din judeţul Brăila, care fac parte din grupele la risc, au fost imunizate antigripal de la declanşarea campaniei naţionale de vaccinare antigripală gratuită, potrivit informaţiilor făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Vasile Ștefan Ciochină.

„În total, în judeţul Brăila, au fost primite până ieri 34.781 doze de vaccin antigripal şi au fost vaccinate 25.675 de persoane, din care la grupa de vârstă peste 65 de ani – 14.317 persoane, iar la grupa de vârstă 30-64 ani cu afecţiuni cronice – 10.634 persoane. Mai avem pe stocul DSP 8.018 doze de vaccin antigripal”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

DSP Brăila a solicitat 39.252 doze pentru vaccinarea împotriva virusului gripal. Persoanele eligibile şi doritoare având vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani şi aflându-se în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentAnca Alexandrescu: Domnul Grindeanu, faceți controale la CNAIR? Știu că e jale MARE după dezvăluirile noastre
Articolul următorPeste 2.300 de fermieri din județul Brăila riscă să nu poată primi despăgubirile acordate de Guvern pentru culturile calamitate