Până în acest moment în județul Brăila au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite trei dosare penale, a fost aplicată o sancțiune contravențională, iar două dintre sesizări nu s-au confirmat.

În jurul orei 13:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza unei localității, primarul localității Dudești împarte bunuri și bani alegătorilor, în scopul influențării voturilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

La ora 12:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetățenii să voteze un anumit candidat.

Bărbatul a fost identificat și invitat la sediul poliției în vederea clarificării situatiei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015.

De asemenea, postarea în cauză a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare.

Reamintim că potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, pentru fapta prezentată mai sus se poate aplica sancțiune contravențională cuprinsă între 4.500 și 10.000 lei.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentIncidente la vot – ora 15:00. 101 sesizări, amenzi de 85.000 de lei și cazuri de propagandă electorală on-line
Articolul următorIncidența cazurilor la 14 zile a scăzut sub 3 la mia de locuitori