Această săptămână a debutat cu activitățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Brăila dedicate elevilor Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca, în cadrul Proiectului educațional ”Ripostează doar în șah, exprimă-te necondiționat în artă! Fii inteligent și creativ, nu violent!”, implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și Primăria Orașului Ianca.

Activitățile au fost organizate sub forma unor ateliere artistice, elevilor Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca. Exprimarea artistică nonformală s-a realizat pe tricouri albe, achiziționate și personalizate cu sprijinul Primăriei Orașului Ianca.

De la elevii claselor primare până la cei de liceu ai acestei unități de învățământ, putem învăța că modalitățile de exprimare antibullying sunt nenumărate, de la fluturi baloane și inimi la cuvinte, expresii, zicale și sloganuri. Toate aceste elemente au fost îmbinate armonios pe sute de tricouri, care vor fi purtate de elevii creatori, cadre didactice și participanți, în cadrul evenimentului organizat în data de 29 martie la Liceul Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și Primăria Orașului Ianca.

Proiectul se înscriu în seria demersurilor instituționale realizate în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, coordonat la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brăila.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentZiua Mondială a Teatrului marcată la Brăila cu un spectacol al elevilor Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” alături de profesorii de specialitate și actori ai teatrului brăilean
Articolul următorEchipa prefecturii Brăila a deschis seria acțiunilor premergătoare Zilei Instituției Prefectului cu vizite la Primăriile Vădeni și Cazasu, în cadrul Caravanei Prefecturii