Sâmbătă și duminică, 26 și 27 noiembrie, la Casa Tineretului din Brăila are loc a XV-a ediție a Festivalului Național de muzică folk ”Chira Chiralina”,organizat de Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

Festivalul se desfășoară pe două secțiuni, una de concurs, în care vor participa 14 concurenți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, și una de recitaluri, în care iubitorii muzicii folk pot vedea concerte cu trupa Fără Zahăr, Ducu Betzi & Friends, Narcisa Suciu, Mihai Mărgineanu &Band și Diana Porca, câștigătoarea Marelui premiu din ediția trecută.

Din cei 14 concurenți aleși în urma preselecțiilor, 5 sunt trupe, și 9 soliști. Dintre cei 9 soliști, 3 sunt din Brăila. 

Imagine

 

Premiile acordate de organizatorii festivalului sunt următoarele: Marele premiu – 4.000 lei; Premiul I – 2.500 lei; Premiul II – 2.000 lei; Premiul III – 1.500 lei; Premiul pentru cea mai buna creație – 1.000 lei; Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei.

Președintele juriului este Ducu Bertzi.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentȘeful Casei de Pensii explică. Ce sume vor fi pe noile taloane de pensii și cum se dau ajutoarele
Articolul următorTeatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – Galați vine de Ziua Națională la Brăila, cu Opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu