La data de 27 septembrie a.c., în intervalul orar 14:30-21:00, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru reducerea riscului rutier, creșterea vizibilității polițienești și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 101 de sancțiuni contravenționale, dintre care 98 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 30.600 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 17 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru alcool, 2 pentru indisciplina căruțașilor, 32 pentru neportul centurii de siguranță și 49 pentru alte abateri. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcoolemie, au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 seturi cu plăcuțe de înmatriculare.

Activitățile au avut ca obiectiv și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

Astfel, polițiștii au constatat în flagrant o infracțiune, în jurul orei 16:20, când au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Anton Pann, din cartierul Obor din municipiul Brăila. 

Șoferul a fost testat cu aparatul Drug Test, iar în urma testării ar fi rezultat consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice la spitalul din municipiu.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentUn brăilean de 32 de ani se sustragea de la executarea unei pedepse cu închisoarea pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
Articolul următorCampanie europeană în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru infracțiuni grave