Un consilier local din orașul Făurei și-a reclamat soția că îl bate

Un consilier local din orașul Făurei, județul Brăila, fost candidat ProRomania la funcția de primar, a cerut și a obținut în instanță un ordin de protecție împotriva soției sale, care l-ar fi bătut, scrie publicația locală De Brăila. Cei doi au împreună un copil de 9 ani. Judecătoria Făurei a dispus un ordin de protecție prin care femeii i-a fost interzis să se apropie de soțul său la o distanță mai mică de 50 de metri pe o durată de 3 luni. 

Gabriel Grigore Mocanu a susținut că și-a găsit copilul singur acasă, iar în timp ce stătea cu cel mic la televizor, femeia, care ar fi fost băută, ar fi venit acasă și i-ar fi cerut să bea împreună. Pentru că ar fi fost refuzată, femeia ar fi devenit violentă, iar politicianul a sunat la 112.

Pe data de 13 octombrie bărbatul ar fi sunat la 112 pentru a solicita ajutorul organelor pentru aplanarea unui conflict în familie. În fapt, se pare că soția acestuia i-ar fi aplicat mai multe lovituri, în urma cărora Mocanu s-a ales cu leziuni. După acest incident, bărbatul a cerut ordin de protecție.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, potrivit documentului obținut de DEBRAILA.ro.

Gabriel Grigore Mocanu a mai arătat că a părăsit domiciliul din cauză că se teme de soția sa, subliniind că partenera de viață devine violentă atunci când consuma alcool.

Soția consilierului neagă cele afirmate de soțul ei și a spus în fața instanței că ea este cea agresată și că soțul său o bate, dar că „nu a vrut să-l facă de râs”. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, femeia a spus că s-a apărat.

”Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei în contradictoriu cu intimata M.A. Obligă intimata ca, pe o durată de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecţie, să păstreze o distanţă de minim 50 de metri faţă de victima M.G.G. Atrage atenţia intimatei că încălcarea măsurilor dispuse prin prezentul ordin de protecţie constituie infracţiune. Prezenta hotărâre se va comunica de îndată structurii Poliţiei Române în a cărei competenţă teritorială îşi au domiciliul victima M.G.G. și intimata M.A. precum şi Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Apelul se depune la Judecătoria Făurei. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 15.10.2021”, se arată în decizia Judecătoriei Făurei.

Mocanu Gabriel Grigore a fost condamnat în 2018 pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Mocanu a candidat pentru funcția de primar al orașului Făurei și a primit 530 de voturi, clasându-se pe locul 2, la o diferență de 227 de voturi de cel care a câștigat funcția de primar. 

Sursa: Realitatea de Braila

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.