În data de 08.12.2022, polițiștii locali din cadrul serviciului de Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, l-au depistat pe un brăilean în vârstă de 45 de ani în timp ce arunca pe domeniul public, pe locul viran din capătul străzii Cărămidari, dintr-o căruță, 20 de saci de rafie plini cu moloz. La fața locului au fost chemați comisarii Gărzii de Mediu Brăila.

A fost confiscat atelajul hipo, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de  Garda de Mediu – pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, și de Poliția Locală pentru deplasarea pe drumurile publice din municipiul Brăila cu un vehicul cu tracțiune animală, faptă interzisă de legislația în vigoare. De asemenea, însoțitorul acestuia, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost sancționat contravențional pentru faptul că a aruncat, la rândul său, deșeuri inerte pe domeniul public. Precizăm că, aceluiași conducător de atelaj hipo i-a mai fost confiscată o căruță în luna februarie a a anului trecut, pentru săvârșirea aceleiași contravenții.

De asemenea, în luna august a acestui an, polițiștii locali brăileni, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Brăila, au mai confiscat o căruță aparținând unui individ în vârstă de 54 de ani, care a fost depistat în timp ce arunca moloz pe domeniul public, în zona străzii Cezar Petrescu. Bărbatul a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu iar atelajul hipo a fost transportat într-o zonă special amenajată de pe platforma fostului combinat, situat pe raza comunei Chiscani.

De la începutul anului și până acum, polițiștii locali brăileni au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 53.505 lei persoanelor suprinse circulând cu vehicule cu tracțiune animală pe străzile din municipiul Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDialoguri despre Mihail Sebastian, la 115 ani de la naștere
Articolul următor”Colindăm, colindăm” concert susținut de Paula Seling și Orchestra de Cameră „George Cavadia” Brăila