Ziua de 24 noiembrie a început cu două intervenții ale pompierilor, ambele pe raza comunei Traian. Prima, în jurul orei 2.00, la un autotren care circula pe DN2B, iar dimineață, la ora 7.00, la o bucătărie dintr-o gospodărie din localitatea Traian. Un bărbat a ars de viu. 

În noaptea trecută, la ora 02.08, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la un autotren, încărcat cu profile metalice, care se deplasa pe DN 2B, pe raza localității Silistraru. Au ars o anvelotă și cca. 3 mp. de prelată de la semiremorcă. Cauza probabilă a fost fenomenul de frecare în urma blocării unei roți. Incendiul a fost lichidat la ora 02.50.

La ora 07.07, aceeași subunitate a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Traian. În sprijin au fost solicitate o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Brăila și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Traian. Au ars o bucătărie cu o suprafață de cca. 10 mp. cu bunurile din aceasta.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o explozie urmată de incendiu, explozie cauzată de o acumulare de gaze de la butelia care alimenta aragazul. Explozia s-a produs în momentul în care proprietarul a vrut să folosească aparatul de gătit.

În bucătărie, după lichidarea incendiului, a fost găsită o persoană de sex masculin, în vârstă de 67 ani, carbonizată.

Incendiul a fost lichidat la ora 08.50, reușindu-se limitarea acestuia și protejarea locuinței învecinate.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDosare penale pentru braconaj întocmite în urma a cinci percheziții domiciliare pe raza comunei Frecăței din județul Brăila
Articolul următorAnca Alexandrescu aruncă BOMBA: Nume grele din politică și servicii, afaceri uriașe în fotbal – Dezvăluiri explozive la Culisele statului paralel