140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu celebrați printr-un proiect cultural complex, la nivel naţional, care include recitaluri camerale, conferințe pe teme de istorie contemporană și lansări de filme.
Marți, 20 septembrie 2022, începând cu ora 17.00, în Sala de festivități a Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, violonista DIANA JIPA și pianistul ȘTEFAN DONIGA vor susține un nou recital din cadrul proiectului cultural dedicat împlinirii a 140 de ani de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale istoriei contemporane românești: Nicolae Titulescu. Sub titlul „HARMONIA MUNDI” are loc un turneu național de 10 recitaluri camerale, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință pe tema vieții și activității ilustrului diplomat român, conferințe susținute de personalități ale crecetării istorice românești.
Astfel, alături de cei doi protagoniști ai recitalurilor camerale, este invitat, în calitate de curator, dl. Conf. univ. dr. Costin Croitoru – Manager al Muzeului Brăilei „Carol I”.
Manifestarea este organizată şi cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Brăila.
De asemenea, Corul mixt „TRISON” al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, va susţine un microrecital în încheierea evenimentului.
Proiectul „HARMONIA MUNDI – TITULESCU 140” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE cu finanțarea Ministerului Culturii și cu valorosul pateneriat al postului Radio România Muzical, al Muzeului Național de Istorie a României din București, al Universității Naționale de Muzică din București și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program: Muzeul de Artă din Constanța, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț, Primăria Soveja, Centrul Cultural „Simion Mehedinți” Soveja, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, Muzeul Brăilei „Carol I”, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, Direcția Județeană pentru Cultură Brăila, Filarmonica Pitești.
Intrarea este liberă!
Sursa: Realitatea de Braila