Grefierii au fost două ore în grevă

Astăzi, între orele 11.00-13.00, grefierii de la Tribunalul și Judecătoria Brăila au protestat în fața Palatului de Justiție în semn de solidaritate cu colegii care au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Grefierii invocă 12 puncte de revendicări. Iniţial, mitingul era programat pentru 15 martie, însă primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu le-ar fi avizat acţiunea, potrivit Sindicatului Dicasterial.

Printre revendicări se numără adoptarea unui nou statut al profesiei care să corespundă realităţilor din instanţe şi parchete din punctul de vedere al atribuțiilor şi sarcinilor de serviciu suplimentare.

”Astfel de mitinguri și proteste au fost încă din 2016. Ne chinuim cu drepturile noastre de vreo 10 ani de zile. Solicităm înlăturarea inechităților salariale, respectarea orelor de program , că sunt atâtea ore state peste program, plata orelor suplimentare”, a declarat Cornelia Mardale, grefier la Judecătoria Brăila

Grefierii mai cer suplimentarea organigramei care a rămas neschimbată de peste 10 ani și s-a ajuns la ore lucrate și neplătite.

Grefierii au fost o săptămână în grevă japoneză și acum au făcut acest protest organizat de sindicatul Dicasterial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.