Trofeul ”Virtuozii” a ajuns la un pianist de 14 ani

Gugulan Albert-Angelo-Ion
Gugulan Albert-Angelo-Ion

Marele Premiu şi Trofeul Concursului „Virtuozii”, ediţia a XI-a, au fost câştigate de Gugulan Albert‑Angelo-Ion (14 ani), din Buzău.

Şcoala Populară de Arte ”Vespasian Lungu” Brăila a organizat, în perioada 17-18 Mai 2019, cea de‑a XI‑a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care au fost înscrişi 131 de elevi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani din: Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Chişinău – rep. Moldova, Constanţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Oradea, Ploieşti, Târgovişte. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”, Primăriei Municipiului Brăila – Casa de Cultură şi prin susţinerea venită din partea Grupului de firme APAN şi a VARD BRĂILA S.A., care au oferit servicii de masă şi protocol, respectiv cupe şi medalii pentru câştigători, în funcţie de performanţa dovedită.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale: preşedinte – Ioana-Maria Lupaşcu (solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Toma-Augustin Popovici (lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), Gabriela-Irina Gogoncea (profesor gradul I la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi), Inga Dăşanu (profesor gradul I la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa) şi Raluca Ciucă (profesor de pian gradul I la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila şi la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).

Câştigătorul Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2019” este Gugulan Albert-Angelo-Ion (14 ani), de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, coordonat de doamna profesor Stelea Emilia, după proba de baraj la care a mai participat şi Andrei Teodora-Ilinca de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iaşi, coordonată de doamna profesor Toma Roxana. Totodată, elevul buzoian a primit din partea sponsorului Casa Pianelor Boem & Bol Bucureşti o banchetă de pian marca Bolan.

Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, aceştia primind diplome, cupe şi medalii.

În ansamblu, atât la secţiunea „Interpretare instrumentală”, cât şi la cea de „Duo pianistic – patru mâini” au fost acordate: Premiul I – 26, Premiul II – 40, Premiul III – 33, Menţiune – 29. La acestea s-au adăugat Premii speciale pentru interpretarea unei piese româneşti, pentru muzicalitate, sensibilitate artistică şi pentru dificultatea programului.

În prima seară de concurs, Vineri, 17 mai 2019, în Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Brăila, a avut loc Concertul vocal-instrumental „ROMÂNEŞTE”, susţinut de baritonul Ştefan Ignat, director al Operei Naţionale Bucureşti, şi de pianist-concertist Ioana Maria Lupascu, de la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti. A prezentat doamna profesor Marilena Niculescu. La finalul concertului, baritonul Ştefan Ignat a scris în cartea de onoare: „Cu multă dragoste «Româneşte», pentru Brăila şi iubitorii de muzică românească.”

Am ajuns la o ediţie cu o număr simbol – 11, un număr al impulsurilor hotărâte şi creatoare şi cred că asta a şi demonstrat această ediţie. Cu bucuria de a fi adus «Româneşte» brăilenilor.”, a declarat doamna Ioana-Maria Lupaşcu, pianist-concertist şi preşedintele juriului.

La rândul său, doamna profesor Inga Dăşanu a transmis „Felicitări pentru organizarea impecabilă a concursului, pentru implicare în performanţa tinerilor pianişti.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.