Dunărea a atins cota de inundație la Brăila

Fluviul Dunărea este vizat de o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, cu depăşiri ale Cotelor de apărare, până joi, 20 iunie, se arată în prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Cotele fluviul Dunărea în zona Brăila la data de 13 iunie 2019, au ajuns la 610 cm, în creștere cu 11 cm față de ieri, iar debitul dunării este de 1.2410 mc/s. Conform informațiilor furnizate de col. Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, la această oră nu sunt zone afectate și se monitorizează permanent cursul fluviului și construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor (diguri).

Conform aceleiași surse la această dată sunt 5 sectoare de dig în faza a II-a, iar în faza a III-a sunt 10 sectoare de dig. De asemenea a apărut un singur grifon în IMB pe brațul Măcin, care este neutralizat.

Conform INHGA cotele Dunării vor mai crește, fiind emisă o avertizare hidrologică de cod portocaliu în intervalul 15 iunie ora 6.00 – 17 iunie, ora 16.00 pe Dunăre, în sectorul aval Vadu Oii – Brăila (judeţele Constanţa şi Brăila) şi ȋn Delta Dunării (judeţul Tulcea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.