A fost aprobată metodologia de aplicare a Legii privind acordarea unui ajutor financiar pentru serviciile de bonă, dar care nu va putea fi pus în aplicare prea curând

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat astăzi, cu 26 de voturi pentru și o abținere, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea metodologiei de aplicare a Legii nr. 35/2020, referitoare la acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Consilierul PND Florica Lungu a votat abținere, justificând că proiectul nu poate fi pus în aplicare cel puțin un an de zile de acum încolo, pentru că nu sunt firme acreditate pentru meseria de bonă.

”Inițiativa este mnunată, numai că aplicabilitatea este imposibilă la acest proiect de hotărâre și nu noi suntem responsabili ci Legea 35/2020 care prevede anumite condiții pentru a deveni eligibil care la momentul actual sunt imposibil de realizat. Mă refer la cele două condiții, prin care persoana care este angajată ca bonă trebuie să aibă un curs de calificare ca baby-siter și ar trebui să aibă un contract cu o persoană juridică care este acreditată de Ministerul Muncii ca furnizor de prestații sociale cu servicii de bonă” a spus Lungu.

Aceasta a spus că cel puțin un an de zile nu va putea fi pusă în aplicare, până când vor exista firme acreditate. 

Proiectul prevede ajutoare financiare pe care le pot primi persoanele cu domiciliul pe raza municipiului Brăila care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și se acordă lunar.

Precizăm că potrivit Direcției Regionale de Statistică Brăila, la nivelul municipiului sunt 9048 de copii cu vârste de până în 6 ani, numărul copiilor înscriși la creșă în anul 2019 a fost de 207, iar numărul copiilor înscriși la grădiniță – 3882.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.