Polițiștii brăileni au fost sesizați că mai multe persoane ar fi transportat cetățeni pe raza altor localități pentru a-și exercita dreptul la vot

Până la ora 19.00 în județul Brăila au fost înregistrate 23 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite patru dosare penale, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, iar șapte dintre sesizări nu s-au confirmat.

La ora 15:45, polițiștii au fost sesizați că mai multe persoane ar fi transportat cetățeni pe raza altor localități pentru a-și exercita dreptul la vot, oferindu-le în acest sens sume de bani.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Polițiștii brăileni sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se va desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță.

După încheierea votului, efectivele MAI vor rămâne în dispozitiv pentru protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!” spune Geanina Nicolae de la Biroul de presă al IPJ Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.