În perioada 24-26 august 2021 va avea loc cea de-a XIV-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (Centrul de Creaţie) anunță că în perioada 24-26 august 2021 va avea loc cea de-a XIV-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care se va desfăşura la Brăila. 

Festivalul-concurs, care a adoptat ca imn „Dunăre, potecă lină”, se adresează soliştilor vocali şi grupurilor (cu maximum 5 persoane), artişti amatori care au împlinit vârsta de 18 ani şi care aparţin ţărilor de pe cursul Dunării – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina. Potrivit Regulamentului, este recomandabil ca, în cazul participanţilor din judeţele riverane Dunării, din România, unul dintre concurenţi să aparţină grupului etnic predominant – ucraineni, tătari, turci, ruşi lipoveni, greci sau italieni.

În urma preselecţiilor, vor fi admişi la Festival maximum 30 de concurenţi. Înscrierea la concurs se face pe bază de Fişă de participare însoţită de fişiere pe suport CD sau fişiere ataşate pe e-mail care să conţină repertoriul de concurs. Acestea vor fi trimise pe adresa Centrului de Creaţie Brăila din Piaţa Traian nr. 2, tel/fax 0239.614.710, până pe data de 22 iulie. Fiecare concurent trebuie să prezinte două piese contrastante ca structură (a doua fiind cu acompaniament orchestral) care să exprime zona etnofolclorică din care provine. Piesele trebuie să răspundă mesajului transmis prin chiar genericul festivalului – cântecul de dragoste, iar concurenţii trebuie să poarte costumul specific zonei sau etniei din care fac parte. Preselecţia concurenţilor se face pe baza materialului audio transmis, în ziua de 26 iulie 2021. Pe 26 august, are loc Gala de decernare a premiilor.

Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” este în valoare de 4.000 de euro. Urmează Premiul I (2.500 de euro), Premiul II (1.500 de euro) şi Premiul III (1.000 de euro). Premiul special, acordat pentru autenticitatea costumului popular, este de 500 de euro. În afară de acestea, precizează organizatorii festivalului, „mai pot fi acordate premii din alte surse şi sponsorizări”.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.