Prima ediție a Campului regional pentru cercetași de la Brăila

Cercetașii centrului local Nufărul Alb Brăila în parteneriat cu D.J.S.T Brăila au organizat în premiera perioada 2-5 septembrie, la Lacul Sărat, Campul regional “Titanic 2021”.

A fost Prima ediție a Campului regional pentru cercetași de la Brăila si care a debutat joi, 2 septembrie cu final duminică, 5 septembrie, organizatorii sperând ca acest eveniment sa devină o tradiție. La eveniment au participat peste 70 de cercetași și 7 lideri adulți din 4 centre locale: Nufărul Alb Brăila, Roza Vânturilor Galați, Stejarii Ialomițeni Slobozia și Dacia Pontica Constanța.

Pe lângă atelierele specifice cercetașilor, copii și tinerii participanți au parcurs un traseu prin oraș. Cercetașii au pornit din Centrul Vechi s-au bucurat în final și de o plimbare pe Dunăre. În fiecare seară au avut loc spectacole tematice puse în scena de cercetași. Astfel vineri a fost seara “Festivalului brăilean pentru datini și obiceiuri”, iar sâmbătă seara de “Bal mascat”.

Cercetașii brăileni își doresc de mult să poate face un astfel de eveniment la ei acasă și iată au reușit cu ajutorul Direcției Județeane de Sport și Tineret care le-a fost alături cercetașilor prin spațiul de campare pus la dispoziție și asigurarea necesarului de alimente in Tabăra școlară Lacu Sărat , iar Primăria Municipiului Brăila a asigurat deplasarea pe Dunăre a participanților și astfel totul a fost mult mai ușor.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul a 1500 de voluntari adulți.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.