Dacia Unirea Brăila la primul eșec pe teren propriu în acest sezon de Liga a 2-a

Dacia Unirea Brăila a pierdut primul meci pe teren propriu din acest sezon al Ligii a 2-a, fiind învinsă de Concordia Chiajna, o echipă care după cinci etape avea 4 victorii și o remiză, în timp ce trupa lui Florentin Petre adunase doar două puncet, cu două egaluri pe teren propriu. Echipa lui Claudiu Niculescu a câștigat cu 2-0 la Brăila și a trecut pe primul loc după 6 etape. Dacia Unirea nu s-a putut baza în acest meci pe cinci jucători, Paliu, Petre, Stănciulescu, Răducan și Robu.

Prima repriză a fost una animată, cu multe faze de poartă, cu două mingii care au lovit barele celor două porți și cu un gol marcat pe finalul primei părți a jocului. În repriza a doua Chiajna a arătat că e mulțumită cu rezultatul de pe tabela de marcaj și și-a apărat avantajul apelând în foarte dese rîânduri la durități, meciul fiind întrerupt de multe ori.

În minutul 2, după un prim corner de care a beneficiat Brăila, Popescu a scăpat pe un contraatac, dar a fost oprit de Pătlăgică la 25 de metri de poarta lui Andrei. În minutul 12 Dacia Unirea Brăila a avut o șansă de a deschide scorul. Stănescu a șutat din interiorul careului, ușor lateral dreapta, în bara de la colțul scurt. La faza imediat următoare, la o centrare a lui Dușmanu Moroianu a încercat să respingă dar a trimis cu capul spre propria poartă și doar intervenția excelentă a lui Andrei a făcut ca mingea să nu intre în poartă, acesta respingând în corner. Lovitura de colț a fost executată de Cherecheș iar Palmeș a reluat cu capul din 7 metri peste poartă.

În minutul 16 Dușmanu a centrat de pe dreapta, Younes a șutat de la 14 metri și ANdrei a respins în bară apoi fundașii brăileni au îndepărtat pericolul. Un minut mai târziu, Andrei a scos în corner, de sub transversală, un șut de la 20 de metri a lui Popescu. În minutul 19 Pătlăgică l-a lansat pe un contraatac pe Cocîrlă, dar acesta a fost oprit prin fault de Dușmanu, care a primit și cartonașul galben.

În minutul 24 Anghelina a șutat de la circa 28 de metri dar mingea a trecut puțin peste poară. În minutul 27 Stănescu a pornit un contraatac și a pătruns în careu apoi a centrat în centru pentru Taciuc care a șutat de la 14 metri, dar Silveanu a reținut. Peste două minute Dușmanu a intrat în careu pe partea dreaptă și a șutat pe colțul scurt, iar Andrei a respins în corner.

Meciul s-a mai liniștit un pic, dar în minutul 40, la un atac care părea că nu anunță nimic, Dușmanu a șutat de la marginea careului și l-a învins pe Andrei, 0-1.

În minutul 42 Younes a scăpat pe un contraatac a intrat în careu, dar șutul său pe colțul lung a trecut pe lângă poartă și scorul la pauză a rămas 0-1.

Repriza a doua a avut un cu totul alt aspect. Concordia nu a mai presat și și-a apărat avantajul cu prețul unui joc cu multe faulturi în zona centrală a terenului. Abia în minutul 56 s-a consemnat o primă fază de poartă mai periculoasă, când Taciuc a șutat de la 18 metri puțin pe lângă poarta oaspeților. În minutul 70 Apostolache a fost faultat dur în zona centrului terenului și a părăsit terenul pe targă după numai cinci minute în care a fost pe teren. În minutul 71 Voinescu i-a pasat lui Duțu, dar șutul acestuia de la marginea careului a fost blocat de un adversar și mingea a ieșit în corner. Un minut mai târziu Șandru a pătruns în careul oaspeților pe partea stânga, a căzut în duel cu un adversar, dar arbitrul nu a acordat decât aut de poartă. În minutul 75 Stănescu a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri lateral stânga, a trimis un șut centrare, dar mingea nu a fost atinsă de nimeni și a trecut pe lângă poartă.

În minutul 76 Anghelina a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri, Andrei a scăpat mingea în față și Younes Hamza a reluat din 6 metri peste poartă.

În minutul 88 Petrache a pierdut o minge în jumătatea adversă de teren la Alexe, acesta a pornit un contraatac talonat de Petrache, iar mișcolacuș brăilean a amânat faultul până când fundașul oaspeților a intrat în careu și arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost transformată fără emoții de Llullaku, 0-2. În minutul 90+3 Priboi a pasat pentru Voinescu iar acesta a încercat o deviere cu călcâiul pentru Dușu, dar fundașii Concordiei au degajat și meciul s-a terminat cu victoria ilfovenilor cu 2-0.

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Pătlăgică, Moroianu, D. Ciobanu (min. 65 Ciobanu), Mih. Șandru – Taciuc (min. 59 Petrache), G. Apostol, N. Ioniță (min. 59 Voinescu), Cocîrlă (min. 65 Apostolache , min. 70 Al. Duțu) – Priboi, Stănescu. Antrenor: Florentin Petre

Concordia Chiajna: Silveanu – Ct. Alexe, Palmeș, Marc, Cherecheș – D. Codrea (min. 58 Biceanu), Anghelina – N. Popescu (min. 86 L. Ion), Dușmanu (min. 58 Puiu)- Val. Lazăr (min. 58 LLullaku), Younes (min. 83 Balint). Antrenor: Claudiu Niculescu

După 6 etape Dacia Unirea Brăila se află pe locul 17, cu 2 puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare cu Hermannstadt, sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11.00.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.