Bani pentru spitale și Filarmonica Lyra

Consiliul Județean Brăila a aprobat într-o ședință a extraordinară distribuirea unor sume venite de la Guvern pentru acoperirea unor cheltuieli făcute în pandemie de către Spitalul Județean de Urgență și de Spitalul de Pneumoftiziologie. În ședința desfășurată online consilierii au aprobat rectificarea bugetului Județului Brăila pe anul 2021.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a precizat că este vorba despre anumite sume de bani distribuite de la nivelul Guvernului pentru a acoperi cheltuielile spitalelor din Brăila cu materialele folosite pentru combaterea pandemiei COVID-19. Spitalul Județean de Urgență Brăila a primit 5.970.000 lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie peste 435.390 lei.

Președintele CJ Brăila a venit și cu un amendament la acest proiect de hotărâre, ca urmare a unei adrese primite din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) privitoare la redistribuirea unor sume către instituțiile de Cultură

”Cu permisiunea dumneavoastră aș vrea să fac și un amendament la acest proiect. Joi, la sfârșitul programului, a venit o înștiințare de la ANAF. Pe partea de Cultură, se dau 45.760 lei Filarmonicii «Lyra – George Cavadia» pentru proiectele culturale. Și aș vrea să cuprindem și acest amendament. V-a fost transmis și dumneavoastră pe e-mail”, a spus Chiriac.

Consilierul județean PNL Brăila Vasile Constantin Varga a intervenit spunând că amendamentul propus de Chiriac a ajuns la membrii CJ cu doar zece minute înaintea ședinței. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva alocării bani către Filarmonică, însă a solicitat ca pe viitor consilierii să fie informați în timp util, asta în condițiile în care un amendament putea fi făcut chiar și în timpul ședinței.

Banii primiți de Filarmonica ”Lyra – George Cavadia” vor fi folosiți pentru achiziționare instrumentului muzical: timpan 23 inch complet echipat (instrument de percutie), achizitionarea instrumentului muzical: timpan 32 inch complet echipat(instrument de percutie), două microfoane profesionale, sistem de monitorizare video si interfonie pentru imobilul din Strada Ana Aslan nr.29, sediul oficial al filarmonicii din octombrie 2021 și achizitionarea unui sistem de semnalizare incendii aferent imobilului din Strada Ana Aslan nr.29. 

Proiectulș a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și opt abțineri, ale consilierilor PNL. Au lipsit de la această ședință consilierii PNL. Marian Căpățână și Cristian Pricop.

 

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.