Prefect Iulian Timofei: Județul Brăila are 1000 de locuri de cazare pentru refugiați

Miercuri, 02.03.2022, Comisia Europeană propune activarea Directivei privind protecția temporară pentru a oferi asistență rapidă și eficientă persoanelor care fug de războiul din Ucraina. Conform acestei propuneri, celor care fug de război li se va acorda protecție temporară în UE, ceea ce înseamnă că li se va acorda un permis de ședere și vor avea acces la educație și la piața muncii.

În același timp, Comisia Europeană prezintă, de asemenea, orientări operaționale menite să ajute polițiștii de frontieră ai statelor membre în gestionarea eficientă a sosirilor la frontierele cu Ucraina, menținând în același timp un nivel ridicat de securitate. De asemenea, se recomandă statelor membre să creeze benzi speciale de sprijin în caz de urgență pentru a canaliza ajutorul umanitar și să reamintească posibilitatea de a acorda acces la UE pe motive umanitare.

Autoritățile locale pot asigura la nivelul județului Brăila un număr de 1.000 locuri de cazare pentru refugiați, dintre care 700 în municipiu.

”Pentru mediul rural vă pot spune că avem disponibile 300 de locuri de cazare pentru tot atâtea persoane. Toate aceste locații au fost verificate de către Prefectura Județului împreună cu ISU Brăila. În ce privește gradul de ocupare, toate cele 300 de locuri sunt în acest moment disponibile. Este vorba despre spații aparținând primăriilor din Unirea, Viziru, Bărăganu, Măxineni, Făurei, Ianca, Șuțești și Mircea Vodă, dar mai sunt și alte UAT-uri care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta. De asemenea, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Prefectura Brăila continuă procesul de identificare de noi locuri de cazare la nivelul UAT-urilor din județ. Vă mai pot spune că refugiații ucraineni se află în tranzit în județul nostru, în sensul că se cazează o zi, maxim două, după care își continuă deplasarea. Tuturor refugiaților, la nevoie, li se asigură servicii medicale prin grija DSP Brăila. De asemenea, li se poate asigura consiliere psihologică, religioasă, precum și translator”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.