Cele 33 de miliarde de euro prevăzute a fi alocate României, prin planul ”Noua Generaţie UE”, dintre care 21 de miliarde de euro sub formă de granturi nerambursabile, vor ajuta la procesul de modernizare a României și se vor regăsi în investiții în infrastructura rutieră, de apă, aducțiuni de gaze, în companiile mari şi mici din industriile inovative şi, mai ales, acolo unde se impun reforme structurale, spune deputatul PNL, Antoneta Ioniță.
”Consider că în capul listei de priorități trebuie să se afle cele două domenii care definesc viitorul unui popor și la care am tot rămas corigenți: Educația și Sănătatea! Fără ele, nu se poate gândi viitorul și rolul României într-o lume a provocărilor. Dincolo de boală, viață și moarte, pandemia COVID – 19 ne-a făcut să constatăm cât de fragil este sistemul nostru de educație: sute de mii de copii care nu au nici acum acces la o tabletă sau la un laptop și nici la internet, mii de cadre didactice în imposibilitatea de a comunica” spune parlamentarul brăilean.
Ioniță spune că dacă, în marile universități, adaptarea la noile condiții s-a realizat rapid, în școlile din mediul rural au existat învățători și profesori care le-au trimis elevilor teme și explicații, prin intermediul funcționarilor din primării, și au primit feed-back, pe aceeași cale.
”Sunt comunități care s-au mobilizat, primari care au considerat că pietruirea unui drum mai poate aștepta și au preferat să cumpere tablete și cartele de internet, sunt, însă, și locuri în care nu a existat nicio preocupare pentru asta” mai spune Antoneta Ioniță.
De profesie medic de familie, Antoneta Ioniță spune că pandemia COVID-19 ne-a adus în față și o altă realitate, cea a sistemului sanitar românesc.