Bărbatul care a ucis-o și apoi a tranșat-o pe femeia de 67 de ani din Brăila a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, gălăţeanul care a ucis cu sânge rece pe Dumitra P., o femeie din Brăila, a tăiat-o în bucăţi și i-a aruncat trupul lângă gardul Cimitirului „Sf. Lazăr” şi a plecat în judeţul Bacău, şi-a aflat pedeapsa. Judecătorii de la Tribunalul Galaţi s-au pronunţat în primă instanță, dosarul fiind înregistrat pe rol în septembrie anul trecut, fapta petrecându-se pe 16 iunie 2019.

Crima a fost descoperită după ce sora victimei a dat-o dispărută pentru că nu reuşise în weekend-ul de 15 spre 16 iunie să o găsească la telefon. Din păcate, brăileanca dispărută a fost găsită fără viaţă.

După ce au studiat probele de la dosar, dar au ascultat şi mărturiile şocante pe care le-a făcut bărbatul şi în faţa anchetatorilor, judecătorii au decis că Vasile Tofan trebuie să stea după gratii 26 de ani. Pedeapsa a rezultat după ce magistraţii au contopit cele două condamnări stabilite în acest dosar.

„Condamnă pe inculpatul Tofan Vasile la o pedeapsă de 25 ani închisoare pentru infracţiunea de ”omor calificat” (faptă comisă la data de 16.06.2019). În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 383 alin. (1) Cod penal condamnă pe inculpatul Tofan Vasile la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de ”profanare de cadavre” (faptă comisă la data de 16.06.2019). În baza art. 38 alin.1, 2 Cod penal, art. 39 alin.1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate, astfel, la pedeapsa cea mai grea de 25 ani închisoare se va adăuga un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv de 1 an închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 26 ani închisoare”, se arată pe portalul instanţei de judecată.

Pe lângă pedeapsa de 26 de ani de închisoare pe care trebuie să o execute, Vasile Tofan trebuie să plătească şi daune morale rudelor femeii ucise. Conform portalului instanţei de judecată, instanţa a admis „în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Plopeanu Vasile şi Plopeanu Cătălin şi obligă pe inculpatul Tofan Vasile la plata către aceştia a sumei de 140.000 euro/fiecare parte civilă (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii), cu titlu de daune morale. Respinge ca nefondat capătul privind obligarea la daunele materiale”. La această sumă se adaugă şi 9.800 de lei cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, judecătorii au decis menţinerea sechestrului asigurător asupra bunurilor lui Vasile Tofan, sechestru dispus de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi încă de la începutul anchetei.

Vasile Tofan nu a fost mulţumit de pedeapsa primită şi a atacat decizia luată la Tribunalul Galaţi cu apel, urmând ca dosarul său să plece la Curtea de apel Galaţi, unde se va lua o decizie definitivă.,

2 COMENTARII

  1. […] Vasile Tofan, de 70 de ani, gălăţeanul care a ucis -o cu sânge rece pe Dumitra P.,din Brăila, a tăiat-o în bucăţi și i-a aruncat trupul lângă gardul Cimitirului „Sf. Lazăr” şi a plecat în judeţul Bacău, şi-a aflat pedeapsa. Judecătorii de la Tribunalul Galaţi s-au pronunţat în primă instanță, dosarul fiind înregistrat pe rol în septembrie anul trecut, fapta petrecându-se pe 16 iunie 2019. Crima a fost descoperită după ce sora victimei a dat-o dispărută pentru că nu reuşise în week-end-ul de 15/16 iunie să o găsească la telefon. Din păcate, brăileanca dispărută a fost găsită fără viaţă, scrie realitateadebrăila.net. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.