Concurs pentru copii organizat de secția ”Etnografie” a Muzeului Brăilei ”Carol I”

Secția „Etnografie ” a Muzeului Brăilei „Carol I” organizează în cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie un concurs cu tema „Copilăria serbată la Muzeu”. Coordonatorul proietului este dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani și cuprinde două secțiuni, desen/pictură și povești/compuneri.

Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări.

Desenele/ picturile vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.

Poveștile/ compunerile vor fi scrise pe format A4 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.

Lucrările vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail [email protected] și [email protected] sau pot fi aduse la sediul secției „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” din strada Polonă, nr. 14.

Termen limită de înscriere: 15 iulie 2020, inclusiv.

Lucrările pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii și tineri observate în secția „Etnografie” sau alte secții muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiții și obiceiuri populare văzute în orice muzeu din țară sau din lume (chiar și virtual) etc.

Participanții (copii și cadre didctice) vor primi adeverințe de voluntar, diplome și premii.

Jurizarea se va face în perioada 16 – 20 iulie 2020.

Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziție la secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” (strada Polonă, nr. 14), care va fi disponibilă online pe site-ul www.muzeulbrailei.ro și în rețeaua Facebook a Muzeului Brăilei

Vernisajul expoziției cu public se va face la o dată ce va fi ulterior anunțată, când situația actuală ne va permite.

Proiectul ”Întâlnirile interculturale de la Etnografie” se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Brăila, publicului iubitor de tradiții și obiceiuri, scopul acestuia fiind promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Vor avea loc întâlniri, tururi muzeale și dialoguri despre tradițiile românești și ale tuturor etniilor din orașul Brăila (îndeletniciri casnice, meșteșuguri tradiționale, meșteșuguri artistice, port popular, sărbători și obiceiuri cu dată fixă și dată mobilă, gastronomie tradițională, tradiția văzută din perspectivă literară și muzicală, fotografia/cartea poștală ca document etnografic). O parte importantă a proiectului va fi dedicată lansărilor de carte, lecturilor publice, întâlnirilor cu scriitori și specialiști din muzee, cu respectarea condițiilor impuse de pandemie – măsuri de igienă, distanțare etc.

Proiectul se va desfășura până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.