Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca „Dasaev”, inculpat în dosarul atacului violent de la „Music Pub”, care a avut loc în luna septembrie 2018, când doi baschetbaliști americani au fost înjughiați, a fost eliberat din arestul preventiv

Curtea de Apel Galați a admis contestația formulată de inculpat și a decis ca acesta să rămână în arest la domiciliu, până la finalul procesului.

”Decizia penală nr.135/C Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare.

În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 16/UP/2018 din data de 18.09.2018, emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila în dosarul nr. 1901/91/2018, dacă nu este reţinut sau arestată în altă cauză. În baza art. 221 al. 1 Cod pr. penală impune inculpatului Husein Daniel Gabriel obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Brăila, jud. Brăila, Şoseaua Baldovinesti, nr. 49 bis, fără permisiunea instanței de judecată, în faţa căreia se află cauza”, se arată în decizia instaței.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Husein Daniel Gabriel are următoarele obligaţii:

  1. a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;
  2. b) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale cu persoanele vătămate Bowie JR Darrell Steven și Mc Claim Joseph WanteeEkow; cu inculpații Matei Valentin, Bulza Valentin Cătălin, Mocanu Georgel, Dobraniș Valentin, Fătăligă Nicușor, Popa Florian şi Niculae Daniel Vasile, şi cu martorii Crăciun Diana, Gheţu Cristina Andreea, Keyes Joshua Aaron, Johnson ShaquilleJerrod, Niculae Daniel Vasile, Popa Florian, Fătăligă Nicușor, Șerban Lucian, Dobre Săndel, Vajeiac Mihail, Tihanov Sergiu Ionuţ şi Fodor Giorgiana.

Pe durata măsurii preventive, inculpatul Husein Daniel Gabriel poate părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, doar la chemarea acestora.

Supravegherea inculpatului Husein Daniel Gabriel pe durata măsurii preventive va fi efectuată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul de Supraveghere Judiciară.

Articolul precedentCondamnat în aprilie pentru furt calificat, un brăilean, în vârstă de 31 de ani, a ajuns după gratii!
Articolul următorDoi tineri din Brăila au fost identificați de polițiști ca autori ai unui furt dintr-un imobil nelocuit