Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la un bărbat care desfășura activități de pescuit comercial neautorizat pe fluviul Dunărea

 

În data de  04 aprilie a.c., în jurul orei 18.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat în zona kilometrului 167 al fluviului Dunărea, pe malul stâng, într-o barcă din tablă, doi bărbați care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat.

La vederea echipajului poliției de frontieră, cei doi bărbați au abandonat barca și au fugit în zona inundabilă, luând asupra lor și două bagaje.

În urma căutării persoanelor, polițiștii de frontieră l-au depistat pe brăileanul F.I, în vărstă de 40 de ani, care avea asupra sa cele două bagaje, în care se aflau două plase de pescuit din ață, o plasă de pescuit tip monofilament și pește, specia scrumbie. Totodată, polițiștii de frontieră au mai descoperit lângă barcă o plasă de pescuit tip monofilament în care era capturat pește din aceeaşi specie.

Plasele de pescuit și barca, în valoare totală de 1.050 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei societăţi de profil.

În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit în perioada de prohibiție,  deținerea fără documente pește sau produse din pește, deținerea sau utilizarea uneltelor de pescuit neautorizate şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.