S-au finalizat lucrările de modernizare a Liceului Teoretic Panait Cerna. Valoarea investitiei este de 6.891.671 lei TVA inclus (aprox. 1.406.000 euro), din care 990.724 lei cu TVA de la bugetul national și 900.947 lei cu TVA de la bugetul local. Proiectul a fost realizat prin PNDL, în perioada în care Mihai tudose, fost elev al acestui liceu, făcea parte din Guvernul României. 

În cadrul acestui proiect, au fost consolidate si reabilitate Corpul A – parter si 2 etaje, format din 17 sali de clasa, biblioteca, 10 laboratoare de geografie, biologie, desen, informatica, fizica, chimie, limbi straine si spatii administrative. Suprafata construita = 1070 mp, Suprafata desfasurata = 3210 mp și Corpul B, fotmat din subsol, parter si 2 etaje este format din, 11 sali de clasa si 6 cabinete (franceza, engleza, matematica, desen). Suprafata construita = 562 mp, Suprafata desfasurata = 1686 mp,

Inspectorul școlar general, Elena Luminița Tudor, a dat asigurări asupra faptului că se vor găsi soluții pentru dotarea și utilarea claselor și a laboratoarelor, Ministerul Educației având proiecte pe fonduri europene în acest sens.

Directoarea Liceului teoretic ”Panait Cerna” s-a arătat încântată de modernizările la cele două corpuri de clădire, care vor da posibilitatea revenirii la un singur schimb de învățământ. 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCSM Rm. Sărat a câștigat cu 4-1 returul cu Dacia Unirea Brăila
Articolul următorFOTO VIDEO Miliardarii lumii petrec la Castelul Bran