Kaufland a renunțat la cumpărarea actualului sediul al Braiconf

Afacerea prin care ”Braiconf” Brăila intenționa să vândă către retailerul Kaufland actualul sediu al fabricii de confecții de pe strada Școlilor, cu terenul aferent în suprafață de circa 10.000 metri pătrați, a eșua. Kaufland a cerut, pe 25 mai, încetarea tranzacției.

”Braiconf SA informeza actionarii şi potentialii investitori că nu a fost semnat actul aditional la Antecontractul de vânzare-cumpărare pentru incasarea avansului prevazut la punctul 6 din Hotararea AGEA nr. 12/2021, Promitentul Cumparator propunand, la data de 25.05.2021, incetarea Antecontractului” se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Potrivit antecontractului semnat la 14 ianuarie a.c., Kaufland Romania trebuia să plătească un avans de 900.000 euro, plus TVA, pentru garantarea căruia beneficiază de ipotecă asupra terenului.

Adunarea Generală a Acționarilor Braiconf, din 12 aprilie, a aprobat vânzarea actualului sediu, de pe strada Școlilor din municipiu, către Kaufland România, la un preţ de peste 7 milioane de euro. Conducerea Braiconf a anunțat că intenționează să mute producția într-un alt sediu cu o suprafață mai mică și mai adaptată actualelor tehnologii. Pentru viitorul sediu era luată în calcul varianta achiziționării unei clădiri din Centrul Vechi care ar fi urmat să fie reabilitată, printre imobilele avute în vedere numărându-se și fosta moară Violatos de pe faleza Dunării. O altă variantă era construirea unui sediu de la zero. 

De asemenea, acţionarii au aprobat un program de investiţii de 8,7 milioane euro pentru relocarea producţiei şi a birourilor intr-o clădire nou construită, sau una modernizata/renovată, pentru achiziţia de echipamente şi utilaje.

Braiconf a  încheiat anul 2020 cu pierderi de 4,5 mil. lei, la fel ca în 2019, în timp ce veniturile s-au diminuat cu 14%, la 36,3 mil. lei. 

Braiconf este controlată în proporţie de 42,15% Industries Benjamin, care la rândul său are în acţionariat pe Main Urban SRL (controlată de antreprenorul Ştefan Constantin), dar şi pe Silviu Bogdan Dumitrecu, preşedintele Braiconf.​ De asemenea, compania Electroarges Curtea de Argeş deţine 26% din acţiuni.

Sursa: Realitatea de Braila