Mai puțini brăileni ca altădată au fost prezenți la sărbătorirea Zilei Unirii

Mai puțini brăileni decât în anii trecuți, probabil și datorită minivacanței de 3 zile, au venit să sărbătorească 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Deși soarele te făcea să crezi într-o zi frumoasă și plăcută, temperatura resimțită a fost foarte scăzută, iar evenimentele programate s-au derulat mai mult pe repede înainte. 

Evenimentul a debutat la ora 11.00 cu salutul Drapelului de luptă, prezentarea onorului și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare a Garnizoanei Brăila de către prefectul județului Cătălin Boboc și comandantul garnizoanei Brăila, Vasile Ionescu. După intonarea Imnului Național al României a urmat serviciul religios oficiat de un sobor de preoți brăileni, în frunte cu părintele protopop Mircea Băncilă.

Unirea Principatelor a fost evocată de prefectul Cătălin Boboc, care a citit mesajul premierului Ludovic Orban. Momentul artistic a avut două melodii patriotice cântate de îndrăgita solistă de muzică populară Maria Ciocan. Apoi, membrii ansamblului ”Pandelașul” au dansat cu foc, pentru a se încălzi și a încălzi și publicul.

După ce reprezentanții Primăriei Brăila, ai Consiliului Județean, Prefecturii și Garnizoanei Brăila au depus jerbe de flori la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au putut depune jerbe și reprezentanți ai partidelor politice și ai unor asociații. Au depus jerbe reprezentanții: PSD, PNL, ALDE, PLUS, ProRomânia și PER.

A urmat defilarea Gărzii de Onoare, în prezența comandantului Garnizoanei Brăila, generalul de brigadă Vasile Ionescu și a comandanților de mari unități încartiruite în orașul nostru.

Evenimentul s-a încheiat înainte de ora 12.00 cu Hora Unirii, care a adunat laolaltă pe civili și pe militari, pe tineri și bătrâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.