Marius Valentin Parfenie, autorul atentatului de la Mall Brăila din 11 noiembrie 2018, avea discernământ în momentul comiterii faptei şi nu suferă de nicio altă problemă de natură psihică, potrivit rezultatelor transmise de Institutul Naţional de Medicină legală (INML) „Mina Minovici”.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de la Tribunalul Brăila, Mircea Ciutac, cel care se ocupă de acest caz, a primit rezultatul expertizei psihiatrice a lui Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, din care reiese că acesta „are discernământ şi nu are vreo problemă psihică”.

Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila nu consumase droguri, dar avea o alcoolemie în sânge de 1,25 grame la mie.

La acest moment, ancheta procurorului criminalist este în curs, urmând să fie dispusă trimiterea în judecată a inculpatului, în baza probelor adunate de anchetatori. Parfenie este în prezent arestat preventiv.

Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie a înjunghiat cu un cuţit vânzătorul unui autoturism, după ce a pretins că este interesat de maşină şi a abandonat victima, după care a pornit pe şosele.

Pe drum, individul a intrat cu maşina în mai multe grupuri de oameni, atât pe şoseaua de centură a oraşului, cât şi la intrarea în mall-ul din Brăila. În total, Parfenie a rănit zece persoane, dintre care doi copii.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila califică atacul la limita terorismului, suspectul fiind decis să ucidă cât mai multe persoane, apoi să se sinucidă. Atacul a fost planificat în detaliu, acest lucru fiind recunoscut de către suspect.

Articolul precedentBrăilean arestat preventiv la Brașov pentru agresiune sexuală asupra unei tinere de 19 ani
Articolul următorTot mai mulți tineri se urcă la volan fără permis! În loc de carnet se aleg cu dosar penal!