Polițiștii brăileni vor fi în stradă de Sărbătorile Pascale

Ca de fiecare dată, polițiștii brăileni vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

Astfel, în perioada 30.04- 03.05.2021, peste 600 de polițiștii vor acționa în teren, dintre care peste 500 sunt din structurile de ordine publică și peste 100 sunt poliţişti de la rutieră, ce vor acționa cu peste 70 de autospeciale zilnic.

Ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, vor fi desfășurate de polițiștii brăileni împreună cu partenerii instituționali, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brăila.

Se va acționa în zona locașurilor de cult, centrelor comerciale, piețelor, teraselor, mijloacelor de transport în comun pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, precum și pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță a traficului, pe drumurile publice.

”Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice!

În continuare este interzisă organizarea de evenimente private (mese festive, aniversări etc.). În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!” este mesajul transmis de polițiștii brăileni. 

Sursa: Realitatea de Braila