Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, exclude varianta de a renunța la iluminatul arhitectural sau să se oprească iluminatul public între anumite ore pe timpul nopții, pentru a se face economii la facturile la energie electrică.

În condițiile în care unii primari din marile municipii din țară vorbesc despre renunțarea la iluminatul arhitectural, oprirea iluminatul public câteva ore pe timpul nopții și/ sau oprirea unor semafoare, Dragomir spune că în municipiul Brăila nu vor fi luate astfel de măsuri.

„Exclus total! Municipiul Brăila este primul din țară care a implementat iluminatul led 100%, iar costurile noastre sunt mult mai reduse comparativ cu ale celorlalte primării.

Din punctul meu de vedere nu trebuie redus iluminatul public, din următoarele motive: pe lângă faptul că o lumină suplimentară în oraș creează un sentiment de siguranță, încredere atunci când vii seara de la serviciu, astfel încât să nu privești cu teamă în jurul tău, elimină din  start posibilitatea apariției unor infracțiuni. Eu chiar aș vrea să vă mai spun că în ultima perioadă, în ultimele luni am suplimentat la mai multe treceri de pietoni iluminatul acela de siguranță, care asigură o vizibilitate crescută pentru pietoni și pentru șoferi, astfel încât să se circule în condiții de siguranță în oraș. Cu siguranță nu vom reduce iluminatul în municipiul Brăila în perioada următoare”, a spus Marian Dragomir.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBobby Păunescu, despre anexarea unor teritorii ucrainene de către Rusia: Situația nu e roză, războiul bate la ușă efectiv
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre protestul AUR: „Foarte slabi organizatorii. Cei care l-au sprijinit pe Simion au fost amatori”