Primarul PSD din comuna brăileană Tudor Vladimirescu, Constantin Vasile, aflat în conflict de interese de natură administrativă

Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat Parchetul în cazul primarului PSD din comuna Tudor Vladimirescu, Constantin Vasile.

”În perioada exercitării mandatului 2016 – 2020, CONSTANTIN VASILE a aprobat alocarea unor sume de bani către asociația sportivă al cărei membru fondator este, semnând în calitate de reprezentant al instituției finanțatoare – Comuna Tudor Vladimirescu și încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.” se precizează în comunicatul transmis de ANI.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire în formă continuată a infracțiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28 iulie 2017), respectiv indicii cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28 iulie 2017), prevăzute de art. 301 din Codul Penal, prin semnarea de către CONSTANTIN VASILE, în calitate de primar al comunei Tudor Vladimirescu, a unui număr de 18 acte materiale în valoare totală de 297.000 Lei, creând un avantaj patrimonial pentru asociația sportivă Pandurii Tudor Vladimirescu al cărei membru fondator este.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.