Sportul Chiscani învinsă pe teren propriu de o echipă retrogradată matematic din Liga a 3-a

Atitudinea jucătorilor de la Sportul Chiscani în ultimul meci pe teren propriu în acest campionat de Liga a 3-a, cu ACSM Oltenița, a lăsat de dorit și vor tremura în ultima etapă pentru a se salva de la retrogradare.

Echipa din Chiscani și-a bătut joc de oportunitatea de a se salva de la retrogradare înaintea ultimei etape. Jucătorii lui Adrian Baldovin au condus cu 2-0 și 3-1, dar au pierdut cu 3-5 în fața celor de la  ACSM Oltenița, retrogradată matematic înaintea acestui meci. Oaspeții, care aveau cel mai slab atac din serie, cu 23 de goluri efectiv marcate în campionat, au profitat de apărarea vraiște a gazdelor și au marcat 5 goluri pe terenul de la Chiscani.

Echipa Chiscaniului a părut decisă să tranșeze rapid soarta celor trei puncte. În minutul 1 Bălan a scăpat spre poarta oaspeților, singur cu portarul, dar a tras de la marginea careului pe direcția acestuia. În minutul 5 Marin Iordache a șutat și el pe lângă poarta lui Manea, din poziție favorabilă.

În minutul 6 Alin Radu a fost faultat la 16 metri lateral stânga. Claudiu Zaharia a executat lovitura liberă, direct pe poartă, și a trimis pe colțul lung deschizând scorul.

În minutul 15, pe un contraatac al oaspeților, Alexa a pasat pentru Stancu, iar acesta a șutat de la marginea careului și popescu a respins. Două minute mai târziu șutul lui Zaharia a fost reținut de portar. În minutul 20 Claudiu Zaharia a executat o lovitură liberă de la circa 22 de metri, dar Manea a scos în corner de sub transversală.

În minutul 24 Moldoveanu a trimis o pasă printre doi fundași ai oaspeților pentru Bălan, dar acesta a șutat de la 12 metri, pe colțul scurt, pe lângă poartă. Peste două minute Adamache a executat o lovitură liberă, a trimis la marginea careului pentru Iordache, dar șutul acestuia a fost deviat în corner.

În minutul 29 Moldoveanu a trimis o pasă în adâncime pentru Iordache, acesta a intrat în careu, dar s-a complicat în driblinguri și a fost deposedat. peste jumătate de minut Alin Radu a șutat și el, dar nu a găsit cadrul porții.

În minutul 31 Obreja a scăpat spre poarta gazdelor, dar în loc să șuteze a încercat să obțină un penalty în duelul cu Boga.

În minutul 38, la o acțiune prelungită de atac a gazdelor, Alin Radu a pasat decisiv pentru Marin Iordache, care nu l-a iertat pe Manea, 2-0 pentru Sportul Chiscani.

Cu două minute înaintea pauzei, Alexandru Alexa a fost găsit cu o pasă în adâncime, a trecut ușor de Boga și a șutat de la marginea careului, pe lângă portarul Popescu, reducând din handicap și stabilind totodată și rezultatul primei reprize, 2-1.

Repriza a doua a început cu o ocazie a gazdelor. Moldoveanu a șutat de la circa 20 de metri pe lângă poarta lui Manea în minutul 47. În minutul următor oaspeții au tras un semnal de alarmă, la ocazia lui Alexa, când portarul Popescu a parat șutul acestuia.

În minutul 50 Dumitrescu l-a faultat în marginea careului, lateral dreapta, pe Iordache, iar arbitrul Băban a dictat penalty pentru Sportul Chiscani. Emanuel Moldoveanu a executat (video) perfect și a refăcut diferența de două goluri, 3-1 pentru echipa din Chiscani.

Evoluțai din teren de până la acel moment nu avea să prevestească dezastrul din final. În minutul 56 Alexa a scăpat spre poartă, pe partea dreaptă, a centrat în mijlocul careului, iar Cosmin Novac a reluat în poarta lui Popescu, 3-2.

În minutul 74 Obreja a pasat în dreapta pentru Paraschiv care a fost faultat în careu de Mihai Victor. Cosmin Novac a executat lovitura de la 11 metri și, deși Popescu a ghicit colțul, nu a putut evita golul egalizator, 3-3.

Golul de 3-3 nu i-a trezit la realitate pe cei de la Chiscani și peste două minute oaspeții au trecut la conducere. Novac a șutat de la 22 de metri, Popescu a respins cu piciorul în față, mingea a ajuns la Alexandru Alexa, care de la 8 metri a trimis în poartă, 3-4 din minutul 76.

În minutul 79 Iordache rămas singur cu portarul Manea a șutat în acesta, apoi mingea a ajuns la Bălan care a șutat spre poartă, dar mingea a fost deviată în corner. În minutul 84 Bratu a scăpat de la centru terenului singur cu Popescu, însă portarul Chiscaniului a ieșit la 20 de metri și a degajat. Un minut mai târziu apărarea gazdelor a fost depășită din nou la centrarea lui Alexa, însă Novac din 7-8 metri a trimis peste poartă.

În minutul 86 ACSM Oltenița a dat lovitura de grație. Alfreo Obreja a șutat de la circa 20 de metri, lateral stânga, pe colțul lung și a marcat pentru 3-5!

Gazdele puteau să mai spele rușinea pe final, dar în minutul 90 Moldoveanu a executat o lovitură liberă de la circa 22 de metri, dar portarul a reținut, iar în minutul 90+2 oaspeții puteau să înscrie a șasea oară, dar lovitura liberă bătură de Paraschiv, pe colțul scurt, a fost respinsă în corner de Popescu.

Sportul Chiscani: Popescu – M. Pascu, M. Boga, C. Dobrin, S. Sima (min. 59 M. Victor) – Șt. Adamache (min. 87 Negru) – G. Bălan, A. Radu, Cl. Zaharia (min.86 Enache), M. Iordache – E. Moldoveanu. Antrenor: Adrian Baldovin.

Sportul Chiscani a rămas pe locul 12, cu 28 de puncte, iar în ultima etapă va juca în deplasare la CS Făurei, sâmbătă, 25 mai, de la ora 18.00. Pentru a rămâne și campionatul viitor în Liga a 3-a Sportul Chiscani trebuie să câștige la Făurei, pentru a nu depinde de rezultatul celor de la FCSB 2 în deplasarea de la Medgidia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.