Suspiciuni de fraudă la un concurs organizat de MAI
Suspiciuni de fraudă la un concurs organizat de MAI

Un brăilean care a candidat la două concursuri organizate de MAI pentru posturi de ofițeri de poliție și agenți de poliție, organizate în zilele de 18 și 20 februarie, a atras atenția asupra răspunsurilor care erau aranjate în grilă după un anumit algoritm. 

Mihai Adrian Jianu, brăileanul care a participat la cele două concursuri organizate de MAI, a spus că s-a înscris pentru concursul din 18 februarie pentru trei posturi de ofițeri de poliție, prin trecerea unor agenți în corpul ofițerilor. De asemenea brăileanul a participat și la concursul din 20 februarie pentru ocuparea a patru posturi de agent de poliție.

Acesta a spus că în momentul în care s-au afișat baremurile de corectare pentru aceste concursuri a constatat o asemănare izbitoare între acestea.

Uitându-mă pe ambele baremuri am constatat că unul începea avea răspunsurile corecte în ordinea a, b, c, iar cele de-al doilea avea răspunsurile corecte în ordinea c, b, a. Și de acolo mergi în linie șerpuită, în zig-zag. Și așa reușești să rezolvi practic, fără să faci prea multă muncă, testul în sine” a spus Adrian Jianu, membru al sindicatului ProLex..

Brăileanul a spus că la examenul din data de 20 i-a trecut prin gând că ar putea să fie așa ceva, dar a refuzat să creadă. El spune că încă mai crede că aceste baremuri, cu acest tip de răspunsuri, este doar o coincidență.

Jianu a spus că dacă se dovedește că ar fi o posibilă fraudă, acest algoritm al răspunsurilor la cele 30 de întrebări din grilele de examen, ar trebui să se ia măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

Adrian Jianu a obținut nota 9.40, dar a făcut contestație.

Articolul precedentPatru viței și un porc morți într-un incendiul la o stână din localitatea Filipești
Articolul următorRazii de weekend ale polițiștilor brăileni