Boboteaza 2019 Brăila
Boboteaza 2019 Brăila

Dacă anul trecut vremea la Brăila a fost mult mai călduroasă decât perioada aceasta a anului, anul acesta Boboteaza a venit cu temperaturi negative, dar și cu zăpadă.

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului s-a desfășurat slujba religioasă oficiată de ÎPS Dr. Casian, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Peste 2000 de brăileni au participat la sărbătoarea Bobotezei, unii dintre ei participând și la slujba în care Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă. Alții au preferat să meargă direct pe malul Dunării să-și găsească un loc bun, de unde să vadă mai bine momentul aruncării crucii în Dunăre.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn, iar, conform tradiției, șapte brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă. Cei șapte s-au aruncat de pe Șalupa Zorile în apele fluviului în încercarea de a recupera crucea.

Crucea „Bobotezei” 2019, a fost prinsă de brăileanul Luca Dimitrie Buricea, în vârstă de 19 ani.

După recuperarea crucii din apă cei șapte brăileni curajoși au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopie cu o sumă de bani, dar și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.

Articolul precedentBrăileanul care a salvat de la demolare 13 biserici, a murit la vârsta de 89 de ani
Articolul următorDonație către Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Brăila