Vineri începe a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu

Consiliul Județean Brăila, Primăria Mun. Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila  organizează în perioada in 29-31 octombrie 2021, a VIII-a a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu.

Festivalul este organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean, Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale și a personalității sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru oraşul Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzică, atenţia acordată constant tinerilor creatori sau interpreţi de jazz sunt celebrate anual în cadrul festivalului.

Evenimentul se desfășoară pe două secțiuni: concurs (14 participanți din România, Italia, Spania, Elvetia, Anglia) și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului, după cum urmează: vineri, 29 octombrie 2021- Concert Joy of Life (Vlad Popescu, Petrică Andrei și Adrian Flautistu), Sâmbătă, 30 octombrie 2021- Concert Proiect muzical (Ana Cristina Leonte și Alex Arcus) şi  Concert Pandemika Gamme ( Cornel Cristei şi invitaţii), Duminică 31 octombrie  2021,  Concert Michael Cretu şi Concert Nicolas Simion Quartet.

Începând cu ora 16.00, invităm participanții în Holul Casei Tineretului pentru a lua parte la degustarea de vin produs în Stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificație Bujorul şi degustarea de prăjituri oferite de Cofetăria Poem.

Din program nu vor lipsi interviurile cu invitații și concurenții, ce ne vor împărtăși, la cald, emoțiile și opiniile, iar invitatul special, graficianul Leonte Nastase, va surprinde aceste momente în operele sale ce vor fi realizate instant spre încântarea publicului şi participanţilor ,deopotrivă.

Bilete mai pot fi achiziționate de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2, în limita locurilor disponibile, dar si la locul de desfăşurare- Casa Tineretului.

Sursa: Realitatea de Braila