179 doze de vaccin anti HPV primte în județul Brăila

În județul Brăila au fost primite 179 de doze pentru vaccinarea anti-HPV, Ministerul Sănătății având pentru prima etapă 20.000 de vaccinuri.

Începând cu această lună, imunizarea gratuită cu acest vaccin se poate face în cabinetele medicilor de familie din județul Brăila pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

Beneficiază de acest vaccin doar cele pentru care părinţii au solicitat vaccinarea în urmă cu 2-3 ani, inclusiv pentru cele care au trecut de această vârstă, dacă au cerut.

Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină a declarat că până vineri, 17 ianuarie 2020 au fost distribuite către cabinetele medicilor de familie un număr de 102 doze de vaccin anti-HPV din cele 179 solicitate. Conform acestuia luni și marți vor fi distribuite și celelalte 77 de vaccinuri. 

„Medicii de familie au primit atâtea doze câte au cerut. Practic, acest vaccin vine în funcție de comenzi. Nu ar trebui să fie probleme. Noi am centralizat cererile și în funcție de acestea am primit dozele”, a menționat Ciochină.

Ministerul Sănătății face apel către părinți să ceară informații medicilor de familie despre acest vaccin. La rândul lor, cadrele medicale trebuie să informeze corect și transparent părinții cu privire la imunizarea anti HPV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.