2160 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Brăila, DSP a cerut 40.000!

 

Primele doze de vaccin destinate imunizării cadrelor medicale și persoanelor cu risc au ajuns în Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute.

În total sunt 4 tranșe de distribuție a vaccinului, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Brăila este încrezătoare că, până la sfârșitul lunii, vor primi toate cele 40.000 de doze.

Brăilenii interesați de efectuarea acestui vaccin trebuie să ia legătura cu medicul de familie, pentru a stabili calendarul de vaccinare.

Conform contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei, livrarea se va face de către furnizor la direcţiile de sănătate publică începând cu data de 15 septembrie.

„Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului antigripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de doi ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.